שאלות ותשובות

המדריך להורים

שאלה: אנו רוצים שילדנו ילמד אומנות לחימה אך מתלבטים באיזה גיל כדאי להתחיל?

תשובה: ברוב שיטות הלחימה ניתן להתחיל להתאמן החל מגיל 4, ובחלק משיטות הלחימה ניתן להתחיל אף בגיל 3. חשוב להבין שאימון באומנות לחימה הינו ארוך טווח ותלוי בהתמדת המתאמן. תוצאות ניתן לראות בד"כ רק לאחר תקופה ארוכה של אימונים. חשוב לראות שהילד באמת בשל לאימון באומנויות לחימה ולעיתים קרובות כדאי ושווה לחכות עד שהילד יהיה בשל לאימון. בכל אופן אם בחרתם להתחיל בגיל צעיר, כדאי לבחור מאמן ושיטה שמקפידים בגיל זה על בניית אופי, משמעת, ריכוז וחיזוק תוך משחק וכיף. מאוד חשוב שהילד יחווה חוויה של כיף והנאה באימון.

שאלה: אנו רוצים שילדנו ילמד סוג של אומנות לחימה, אך מרוב היצע אנו מתקשים לבחור. כיצד בוחרים שיטת לחימה?

תשובה: אכן הבחירה קשה. קיימות מאות של שיטות לחימה שמתמחות בסגנונות קרב באופן שונה. ישנן שיטות קרביות יותר וישנן שיטות קרביות פחות. באופן כללי, הטכניקה והסגנון משתנים משיטה לשיטה, אבל מטרת האימון צריכה ואמורה להיות דומה. לכן, חשובה יותר מבחירת השיטה בחירת המאמן של השיטה. כדאי ורצוי לבחור מאמן שמכוון להעצמה אישית ובניית אופיים של המתאמנים. חשוב לבחור מאמן שהוא, בראש ובראשונה, מחנך, ואומנויות הלחימה היא כלי לחינוך והקניית ערכים עבורו. לפני רישום ילדיכם, כדאי לצפות בשיעור ניסיון, ומאוד מומלץ לשוחח ולדבר עם המאמן ולקבל רקע כללי על מטרותיו כמאמן.

שאלה: אנו רוצים לבחור חוג עבור ילדנו והמליצו לנו על אומנויות לחימה. במה תורם אימון באומנויות לחימה?

תשובה: מצד אחד, אומנויות הלחימה מקנה למתאמנים יכולת הגנה עצמית, וכתוצאה מכך, הגברה של הביטחון העצמי. בשלבים מתקדמים יותר, אימון באומנות לחימה משמש ככלי להעצמה אישית בכל רובדי החיים. המתאמנים באומנות הלחימה רוכשים כלים וערכים שהופכים אותם לאנשים יותר טובים באופן יחסי לעצמם. אומני לחימה לומדים לכבד את הזולת, להאמין בעצמם – וכתוצאה מכך מפתחים ביטחון עצמי גבוה, הם מסגלים לעצמם את יכולת ההתמדה והתמקדות במטרה, ובזכות כך, הופכים כך לאנשים עם יכולות גבוהות המשרתות אותם גם בחיי היומיום.

שאלה: עד כמה כדאי להורים להיות מעורבים, ואיך כדאי להגיב בשעת משבר?

תשובה: אם היצע החוגים כ"כ רחב, כדאי להורים לבחור חוג מתוך הבנה ומתוך ידע, ובהחלט לא כדאי לבחור חוגים עפ"י טרנדים חולפים או לחצים חברתיים. לדעתנו, כדאי להורים להבין לעומק את תרומתה של אומנות הלחימה לחיי המתאמנים. מתוך הבנה זו, יכולים ההורים לגלות מעורבות בנעשה באימונים, בהתקדמות בנם באימונים, אך לא כדאי ללחוץ יתר על המידה. אחת לתקופה מומלץ לשאול את המאמן בדבר התקדמות בנם. לא צריך ולא כדאי להיות נוכחים בכל אימון על מנת לאפשר לילד לקבל בטחון ולהתמקד בקצב שלו מבלי לחץ של ההורים. אחת הטעויות של ההורים שבנם נקלע למשבר הינה ביטול ההשתתפות בחוג. יש לברר מהי הסיבה למשבר, יש לשוחח עם המאמן וכדאי ליזום שיחה בין ההורים, הילד והמאמן על מנת לגלות את סיבת המשבר, שאולי ניתנת לפתרון.

שאלה:כמה פעמים כדאי להתאמן?

תשובה: בגיל הצעיר – עד גיל 6 אנו ממליצים על אימון של פעם בשבוע. ילדים ונוער – מומלץ להתאמן בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע, ולהתנסות גם בדברים אחרים מלבד אומנויות לחימה. חניכים תחרותיים יכולים להתאמן בכל יום.

×

עגלת קניות

צור קשר
1700-555-400
השאירו פרטים וניצור איתכם קשר

x