בתחילת המאה יצר מוריהי יושיבה, חוקר הכתות השונות של תורות קרב פנים אל פנים שהיו קיימות מימי קדם – אומנות המבוססת על הנתונים הפיסיים והרוחניים של בני האנוש, וקרא לה איקידו. כפי שמעיד שמה של התורה –אי-מאוחד קי- רוחני דו- דרך. ניתן להבין שזוהי "דרך לשיתוף רוחני קהילתי מאוחד", כאשר הוא שקוע בהסתכלויותיו, השתכנע שבחיינו האדם נמצא תחת השפעת שני כוחות עליונים : האחד חיובי והשני שלילי. כאשר הוא מכיר ויודע להשתמש בהם בתבונה הוא עשוי להגן על עצמו מפני התקפה של יריבו. לדוגמא : אם היריב מושך אותו הוא דוחה אותו(חיובי). אם הוא דוחה אותו – הוא מושך אותו אליו (שלילי).
אם לוקחים בחשבון עקרונות אלה רק צריך לזוז במהירות וזריזות כדי לעקוף או לברוח מהפעולה המסוכנת של תקיפה עם אגרופים, רגלים או כל סוג אחר של נשק, וזאת כאשר הוא משתחרר מהסכנה בלי לגרום נזק ליריב שנשאר כאילו בידיו.
אנו יכולים לשאול את עצמנו : האם איקידו זוהי אמנות , ספורט או טכניקה של הגנה עצמית או דרך פילוסופית? התשובה יכולה להיות הכל ביחד. מכיוון שמצורת התשובה מתאפיינת גם בגופני וגם במוסר, מלמדת אותנו לשלוט על גופנו ורוחנו ומעניקה לנו תגובות מהירות וחוש עמוק של איזון.
ניתן ללמוד איקידו בפ"ת כמו ביפן.
סנסאי אלון כהן – דאן 4 מעביר את השיעורים. סנסאי אלון בילה ביפן 6 שנים בצוות ההדרכה של המכון המרכזי ביפן ואף אימן את משטרת טוקיו.
לאחר חזרתו ארצה החל ללמד איקידו בפ"ת במועדון קאיזן.
בנוסף ללימוד איקידו בפ"ת ניתן גם ללמוד ג'וג'יטסו ברזילאי בפ"ת תחת הנחייתו של סנסאי אלון כהן.